Kályhát és biciklitárolót ajánlottunk fel

Hír
2014.10.03
8:35

Csütörtökön délután két helyszínen is jótékonysági akciót szervezett az MSZP helyi szervezete. A Wojtyla-háznál kályhát adományoztak egy rászoruló családnak Halász Gábor felajánlásából, míg az Árpádvárosi Óvodánál kerékpártárolót helyeztek el Laskovics Diána jóvoltából.

Idén télen már nem kell fáznia a Zöldfa utcában élő Kispatakiné Szénási Melindának és családjának. Az MSZP kecskeméti szervezete nevében Halász Gábor, a párt képviselőjelöltje adott át egy új kályhát a Karol Wojtyla Barátság Központ előtt, a ház egyik nehéz körülmények között élő gondozottjának. A család gyermekei tavaly télen sokszor fáztak, az átvett tűzhelynek köszönhetően azonban a zord hónapokban is biztosan kellemes meleg lesz majd a Zöldfa utcai házban. Az adományozók a szállítást is megoldották, a Wojtyla-háztól a megajándékozott otthonába vitték a kályhát.

DSC_7624

Az Árpádvárosi Óvodánál egy kerékpártárolót helyeztek el a kecskeméti szocialisták, ugyancsak csütörtökön délután. Laskovics Diána, a körzet MSZP-s képviselőjelöltje, a felajánló elmondta, hogy az óvoda elől már régóta hiányzott egy olyan tároló, ahol a szülők biztonságosan lezárhatták volna kétkerekűiket, amíg gyermekeiket reggel bevitték az intézménybe, vagy délután elhozták onnan. A kétszer kétméteres tároló vázszerkezetét úgy alakították ki, hogy ahhoz gyermekkerékpárokat is rögzíteni lehessen.

DSC_7697

A kecskeméti MSZP két-három éve minden télen ételt és ruhát osztott a rászorulóknak, amelyre ezen a télen is lehet számítani.